please wait, site is loading

Blog

NBC News ja revontulet

Posted on: 15.9.2014 by Henri | No Comments
NBC News ja revontulet

NBC News ja revontulet

Viime huhtikuussa NBC Newsin toimittaja Alan Boyle tarttui twiittiini Star Traileista, joita olin silloinkin Oulujärveltä otetuista revontulikuvista tehnyt ja sain niille ja North (timelapse) aika mukavasti näkyvyyttä.

Double Delight! Stars Whirl Through the Northern Lights 

http://www.nbcnews.com/science/space/double-delight-stars-whirl-through-northern-lights-n78316

Perjantain ja lauantain välisenä yönä olin viettämässä vapaata viikonloppua mökillä Oulujärvellä. Tiesin, että paria päivää aikaisemmin oli tapahtunut suuri auringonpurkaus ja se oli matkalla maata kohti. Mutta koska niin monesti ennenkin tietäen että se saattaa mennä helposti ohi aiheuttamatta ainuttakaan revontulta, en kiinnittänyt siihen sen suurempaa huomiota. Vähän ennen nukkumaanmenoa kävin varmuuden vuoksi tarkistamassa tilanteen ja ulkona oli alkamassa melkoinen show. Puoli viiteen asti kamerat paukuttivat kuvia ennen kuin aamu alkoi sarastaa. Lauantaina pääsin kuvallani Oulujärven revontulista ja mökistä NBC Newsin aurinkomyrskygallerian piikkipaikalle.

Solar Storms Ignite Awesome Auroras

http://www.nbcnews.com/science/space/solar-storms-ignite-awesome-auroras-n202781

Samaisesta galleriasta löytyy myös toisen oululaisen, Thomas Kastin (www.salamapaja.fi), kuva saman yön revontulista Yli-Iistä.

Sunnuntain vastaisena yönä olisi shown pitänyt kaiken järjen mukaan jatkua ja taivaskin oli kirkas, mutta siltä yöltä ei jäänyt käteen kuin hieno kuunnousu timelapse. Joka tapauksessa tästä on hyvä jatkaa revontulikautta eteenpäin.

Oululaisille tiedoksi, että lokakuussa alkaa Rotuaarin isolla Loistonäytöllä pyörimään tekemäni timelapset. Esitykset starttaavat lokakuun 1. päivä. Käykäähän katsomassa miltä ne näyttävät vähän isommalta näytöltä! :)

Alla muutama kuva 12.-13.8. välisen yön näytöksestä. Panoraamaa lukuunottamatta kaikki ovat osa timelapseja.

  • Revontulia Oulujärvellä.

  • Revontulia Oulujärvellä.

  • Revontulia Oulujärvellä.

  • Revontulia Oulujärvellä.

  • Revontulia Oulujärvellä.

  • Revontulia Oulujärvellä.

  • Panoraama Oulujärven rannalta.

  • Kuu 13.8.2014.

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open

Henri Luoma | henri[at]hlp.fi | +358 40 5930 582